Найден Зеленогорски ще води преговорния екип с партиите в дясно и дясно – център

26.06.2013 18:24

Mkuneva_Nzelenogorski

„Движение България на гражданите“ започва преговори с партиите в дясно и център-дясно, както и с гражданските организации. Това решение беше взето днес от Националния съвет на движението, съобщи лидерът му Меглена Кунева на пресконферениця преди малко.

„Назрял е моментът всеки да направи крачка назад от тясно партийните си интереси и егото си, за да може България и реформаторски настроените хора да направя две крачки напред“, обяви Кунева. Тя посочи, че процесът ще бъде максимално прозрачен, а първите резултати се чакат в най-скоро време. „Искаме да се обедим около оценката на ситуацията, искането за предсрочни избори и нещата, в които вярваме“, посочи Кунева.

Тя коменира, че амбициите на „България на гражданите“ са да бъде създадена гражданска платформа. Ръководител на преговорния екип, от страна на движението, ще бъде Найден Зеленогорски, а другият зам.-председател на движението Йонко Грозев води разговори с гражданските организации.

„Ще направя всичко възможно в България да има стабилен и успешен десен проект, който да даде шанс за промяна. Най-важното е, че хората ясно казаха, че така повече не може, че трябва да има морал и че не могат да бъдат игнорирани нравствените ценности за сметка на задкулисието“, заяви Зеленогорски. Той съобщи, че днес в 14.00 ч. започват преговорите с партньорските сили..

Позициите, с които „Движение България на гражданите“ влиза в преговорите, са за незабавна оставка на правителство, промени в Изборния кодекс и честни избори в края на септември. „Демокрацията се лекува с повече демокрация“, посочи Зеленогорски, призовайки правителството да подаде оставка.

„Движение България на гражданите“ ще настоява да има активна регистрация, за да се изчистят мъртвите души от списъците, както и въвеждането на машинно гласуване.

На въпрос с кои партии ще търси сътрудничество, Зеленогорски посочи, че разговорите започват веднага с ДСБ, Зелените, Синьо единство и „Свобода и достойнство“, но също и че могат да се очакват разговори и с други партии. „С ГЕРБ не можем да разговаряме по никакъв начин, те са другата страна на същата монета – тази на задкулисието и картела. Не мислим, че България трябва да се раздели с това правителство, за да дойде ГЕРБ на власт“, коментира още той.

Снимка и текст пресофис на Движение България на гражданите

#тагове:

НАЙ-НОВИ: