Мобилният стоматологичен кабинет към „Медико-дентален център Св.Панталеймон” помага на хората от Горни Дъбник

25.06.2013 7:23

STOMATOLOG

На Еньовден за жителите от село Горни Дъбник се погрижи екипът на Мобилния стоматологичен кабинет към „Медико – дентален център Св.Панталеймон” – Плевен. Кабинетът възстанови дейността си, след прекъсване през зимата и вече помага на пациенти от селата в Област Плевен. Първото село, което тази година посети екипът от дентални специалисти е Ясен. За първи път днес стоматолозите от „Медико – дентален център Св. Панталеймон”, бяха в село Горни Дъбник, в което ще оказват помощ на жителите му. Мобилният стоматологичен кабинет към „Медико-дентален център Св.Панталеймон” –Плевен, работи по договор с РЗОК, а освен Ясен и Горни Дъбник, в бъдеще екипът ще посещава и село Горна Митрополия. При първото посещение в Горни Дъбник стоматологът д-р Деляна Борисова, прегледа няколко пациенти. Повечето от тях –самотни и възрастни хора, които не могат да си позволят посещение на стоматолог в Плевен. Част от тях ще получат безплатни зъбни протези, които ще им дари Фондация „Св.Иван Рилски”- Плевен, с учредител д-р Елиза Георгиева.

Целта на Фондация „Св.Иван Рилски” Плевен е, да помага на социално слаби и възрастни хора от плевенските села, като им дарява безплатни зъбни протези.
Екипът на Фондацията не спира да работи и организира събития, с цел набиране на средства, за да се помага на социално слабите и възрастни хора. В Плевен през пролетта се проведе Великденски благотворителен концерт, като събраната от него сума ще отиде за закупуване и даряване на зъбни протези.
Благодарение на проведените два благотворителни бала през изминалата година от Фондация „Св.Иван Рилски”, се дариха безплатни зъбни протези на 224 възрастни и социално слаби хора от пет селата в Област Плевен. 2/3 от възрастните хора в страната нямат зъби и не могат да си позволят поставяне на зъбна протеза. За това се поднови дейността на Мобилния стоматологичен кабинет към „Медико – дентален център Св.Панталеймон” Плевен, за да може повече хора да получат помощта, от която се нуждаят, но не могат да си позволят.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: