Висока опасност от пожари в сухи треви!

24.06.2013 12:19

treva

Увеличаването на пожарите в сухи треви е характерно за летния сезон. При настъпилото засушаване и затопляне, освен с голям разход на ресурси за пожарните служби, те са свързани и с реална опасност да прераснат в горски пожари или да обхванат трайни насаждения, стопански сгради, вилни и жилищни постройки и да нанесат значителни икономически и екологични щети. Всяка небрежност може да причини възникването на стихийни и трудни за овладяване пожари.
При произшествията има риск да бъдат унищожени значителни площи от неожънатите ниви, като и нискостеблена растителност в землищата на населените места от областта. Съществува опасност от разпространяване на пожарите в жилищни и селскостопански сгради, вилни зони, горски и полски масиви. Задимяването по пътните артерии създава реални предпоставки за пътно-транспортни произшествия. Възникналите пожари нанасят не само материални и екологични щети, а и са свързани с немалък разход на ресурс.
От ОУПБЗН-Плевен отново апелираме към всички:
Спазвайте мерките за пожарна безопасност! Бъдете внимателни, не палете огън на открито! При забелязан пожар трябва да се съобщи на тел.112 и своевременно в кметството на съответното населено място, като се посочи точното мястото и какво гори. При установяване извършителите на запалвания, своевременно да се уведомяват съответните РСПБЗН при ОУПБЗН-Плевен и районен/мл.районен инспектор към РУП при ОДМВР-Плевен, за предприемане на административно-наказателни мерки.

снимка интернет

#тагове:

НАЙ-НОВИ: