Култово изказване на кмета Стойков за футболния Спартак!

17.06.2013 14:27

spartak

Честно казано, в четвъртък идват и ми казват – няма го вече Спартак Плевен, защото трябват 80 хилидя лева. Викам, добре, как смятате, че може да намерим 80 хиляди лева. Няма начин Общината да финансира търговско дружество, и то частно търговско дружество. Второ – яви се идея за бизнесмен, който е готов, но условията му са общината да поеме 50 процента от финансирането на Спартак, което са минимум – 350 хиляди лева. Общината няма пари, няма законов начин да ги влее в дружество, няма и право да спонсорира професионален футбол. Тия, които са близко до спорта, знаят, че ние имаме право да спонсорираме младежки и детски спортни поряви, но не и професионален футбол. Сега чух, че били предсотавени акциите на кмета на община Плевен – няма такова нещо, аз не знам, ако някой знае….Опитах се да потърся някакво обяснение. Обяснението беше просто – че до април Спартак е бил на 3 точки до влизане в А група и, честно казано, вие знаете, че аз трябваше да осигуря половин милион, ако Спартак влезеше в А група, и се чудех, как ще го направя. Изведнъж Спартак отиде на 6 място и спонсорът каза: аз съм разочарован.
Предоставихме им стадиона и две помощни игрища. Нито един плевенски спортен круб не е получил такава възможност от Плевенска община. Миналата година осигурихме 300 000 лева държавни средства. АкоСпартак беше влязал в А група, на 1 август щеше да е играе на стадион , който отговаря на изискванията. Каквото зависеше от общината – го направихме.
Но казват ми, добре, вие давате 130 000 лева за всички видове спортове и още 100 000 лева за младежките спортни прояви.. Как за футбола ще дадете 300 000 лева? Това беше въпросът на цялата спортна общественост. Имаме баскетбол в А група..
В края на краищата – това е решение на Общинския съвет. Кметът не може и няма право да си позволява да пренасочва общински средства…
Плевен за Плевен публикува днешния коментар на кмета Стойков за проблемите около Спартак Плевен едниствено с пунктоационни корекции, за да направи текста по-четивен и ясен, откъм смисъл. Коментарите – по-късно!..

#тагове:

НАЙ-НОВИ: