Северняшкият ансамбъл остана без 5 певици и 5 оркестранти

30.05.2013 17:42

hinov

Очаквани бурни дебати се развихриха в местния парламент по предложението на кмета Стойков за намаляване състава на Северняшкия ансамбъл в Плевен с 10 бройки. По искане на съветник Ганев, шефът на Общинския съвет даде думата на новия директор на ансамбъла да изложи мотивите и концепцията си за развитието на състава.
Ще бъдат съкратени, тези, които за 30 години не са мръднали 30 секудни в обучението си. Ще направя конкурс и ще има сито, за да се пресеят най-добрите. Има хора, които не познават нотите. Да останат 56. Ансамбълът няма транспорт и собствена апаратура. Ще си отидат 5 певици и 5 оркестранти. Онзи ден поставих задължителните огледала. В автобуса могат да влязат само 40 човека..Това заяви пред съветниците в зала „Гена димитрова” ръководителят доцент Георги Хинов. Както се казва, думите сами говорят за човека, а вероятно и за намеренията му. Времето ще покаже. Само след година, две да не стане вече късно.
А къде по-разумно бе предложението на съветник Спартански. Да се запази бройката, като се обявят и проведат истински конкурси за всяко място в Северняшкия….

#тагове:

НАЙ-НОВИ: