Техно, инди, рап и рок от Германия във фотоси

17.05.2013 17:22

bgzpk

Ръководителят на отдел Култура и връзки с медиите на Посолството на Федерална република Германия в България откри днес в Българо-Германския център за професионално обучение изложбата на Гьоте-институт „Musik+X”. Събитието представя във фотоси актуални поп-звезди, рок-бунтари, рапъри и диджеи от Берлин до Мюнхен, от Кьолн до Йена.

muzik4

Някои са световно известни, други са свързани с мястото, откъдето са тръгнали. От взаимодействието на външните влияния и търсенето на идентичност постепенно са се изградили националните особености.

muzik3
Най-лесно попът в Германия се разпознава по езика. Независимо дали е от Хамбург или от Магдебург – с много всеотдайност и с много игра на думи се пее и рапира на немски език. За техното без думи пък Германия се явява като международен център с Берлин като столицата на празнуването на западния цвят.

muzik1

Поп-културата излиза извън рамките на музиката. Инди-певците предизвикват обществото, техно-траковете съпровождат обединението на Германия, езикът на хип-хопа влияе и в ежедневието. Феновете се събират и израстват с обещанията за щастие на звездите. Защото попът не е еднопосочна улица.

muzik2

#тагове:

НАЙ-НОВИ: