Учениците от ОУ „Отец Паисий” в Опанец станаха първи в състезание „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации”

26.04.2013 16:45

Днес в Плевен се проведе областно ученическо състезание „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации”, което е включено в Националния календар за извънучилищни дейности на МОМН, по предложение на ГДПБЗН-МВР и традиционно се провежда в област Плевен.

pojar
Тази година, участие в него взеха отборите, класирали се на първо място в проведените общински състезания: СОУ „Евлоги Георгиев”, гр.Тръстеник, общ.Д.Митрополия; ОУ „Отец Паисий”, с.Опанец, общ.Плевен; СОУ „Христо Ботев”, гр.Никопол, общ.Никопол; СОУ „Св. Св. „Кирил и Методий”, гр. Пордим, общ.Пордим.
Целта на състезанието е да се проверят уменията на учениците за действия при възникване на бедствия и аварии, да се възпита у тях чувство за взаимопомощ и за работа в екип при кризисни ситуации, информират от Пресцентър на МВР Плевен.
Състезанието бе открито с приветствия от зам.-областния управител на област Плевен – г-н Тошко Гетов и началника на ОУПБЗН-Плевен – комисар Емил Маринов.
То се проведе на два етапа. В първия състезателите решаваха тест, в който са включени въпроси, свързани с природни бедствия, промишлени аварии и катастрофи, индивидуални и колективни средства за защита, пожарна безопасност, тел. 112 и първа помощ. Във втория бяха проверени практическите умения на състезателите. В базата на ОУПБЗН-Плевен, намираща се на ул. „Сторгозия” №12 (кв. „Стара гара) учениците участваха в състезателни игри, в които демонстрираха уменията си за действия при природни бедствия, радиационни и химически аварии, пожари, използване на индивидуални и колективни средства за защита, оказване на медицинска помощ.
Резултатите от крайното класиране в състезанието са, както следва:
І – во място: ОУ „Отец Паисий”, с.Опанец, общ.Плевен;
ІІ – ро място: СОУ „Св. Св. „Кирил и Методий”, гр. Пордим, общ.Пордим
ІІІ – то място: СОУ „Евлоги Георгиев”, гр.Тръстеник, общ.Д.Митрополия

#тагове:

НАЙ-НОВИ: