ОИЦ-Плевен гостува в Гиген

24.04.2013 13:51

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

На 23 април ОИЦ – Плевен проведе Ден на отворените врати в залата на Народно читалище „Искра – 1907г.“ в с. Гиген, община Гулянци, като част от кампанията „Месец на Европа“, организирана от Областната администрация на Плевен в партньорство със Съюза на народните читалища и със съдействието на ОИЦ – Плевен.
Жители и гости на селото имаха възможност да получат актуална и интересна информация за Кохезионната политика на ЕС в България. По обяд залата на читалището събра повече от 30 заинтересовани граждани, сред които и ученици от 12 клас на СОУ „Асен Златарев“. Посетителите бяха запознати с темата Европейски съюз – история, институции и перспективи, както и със стратегията за развитие на България 2020 г. Програмата беше разнообразена с прожектиране на видео филмите „Тихите европейци“ и „Как работи ЕС“, както и с предоставяне на информационни материали, свързани с безвъзмедната помощ по СКФ за България.
“Месецът на Европа“ продължава с конкурси, концерти, презентации и други разнообразни събития и дейности в област Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: