Правим по проект 4 нови линии, чакаме и 40 нови тролеи

16.04.2013 7:23

Целите и компонентите по проект „Интегриран градски транспорт на Плевен” представиха на пресконференция в Община Плевен заместник-кметът Алексей Зелов – ръководител на проекта и инж. Ангел Несторов – шеф на общинската фирма „Тролейбусен транспорт” и координатор на проекта.

proekt1
Мащабният проект предвижда изграждането на 4 нови тролейбусни линии, на близо 10 километра велоалеи, на ново тролейбусно депо, както и подмяна на тролейбусната мрежа. Той трябва да бъде реализиран до юли 2015 година, като стойността му е близо 23 милиона и половина лева. Около 300 000 лева ще е собственият принос на Община Плевен, стана ясно на пресконференцията.

proekt4
Конкретните цели на проекта са повишаване привлекателността на обществения транспорт, подобряване на урбанистичната функционалност на града, повишаване на мобилността, намаляване на замърсяването, увеличаване капацитета на транспорнтата система и подобряване на пътната безопасност.
В момента община Плевен, в партньорство с Бургас, Варна и Стара Загора разработват нов проект, от който очакваме 40 нови тролеи да влязат в движение по улиците на града.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: