Молът до ЖП-гарата в Плевен днес бе продаден на търг

09.04.2013 21:07

Mall_pleven

Неработещият мол в Плевен, вдигнат на мястото на взривената тютюнева фабрика, бе продаден днес от частен съдия-изпълнител. В сградата на съдебната палата беше излъчен победителят в наддаването, предложил цена 13 млн. лева при първоначална 10.6 млн. лв. без ДДС.

От офиса на съдия-изпълнителя Татяна Кирилова отказаха да назоват купувача по негово изрично настояване. По непотвърдена информация обаче стана ясно, че това е дъщерно дружество на „Райфайзенбанк България“ . Банката е кредитор и в нейна полза е бил ипотекиран имота. Също по неофициални данни въпросното дружество печели наддаването с 13 млн. лева пред друг участник. Продажбата ще бъде финализирана след внасяне на сумата.

Според досегашния собственик – сирийския бизнесмен Аладин Харфан, в търговския комплекс са инвестирани близо 80 млн. лева. Молът е на разгъната застроена площ 47 882 кв. метра, има две подземни, три надземни и три междинни нива. Молът бе построен през 2011 г. и трябваше първо да отвори врати точно на 8 март. Тогава около 60 на сто от помещенията бяха ангажирани.

В сградата освен търговски обекти трябваше да има четири киносалона, ресторант и други заведения за хранене, кафенета и внушителен детски център на около половин декар площ. Следваща година откриването пак беше отложено, докато ал Харфан се отказа да експлоатира комплекса заради кризата. На един от етажите трябваше да има магазин на веригата „Карфур”.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: