МУ-Плевен е домакин на научна студентска сесия

28.03.2013 13:55

МУ Плевен

От 29-ти до 31 март в Телекомуникационния ендоскопски център при МУ– Плевен, по инициатива на Факултет “Здравни грижи”, ще се проведе Първата национална научна студентска сесия «Съвременни аспекти в развитието на здравните грижи». Организационният комитет на студентския научен форум е с почетен председател проф. д-р Григор Горчев и председател проф. д-р Славчо Томов, Ректор на МУ-Плевен.
Факултет „Здравни грижи” е създаден през 2008 г. с основна образователна цел обучение на медицински сестри и акушерки за придобиване на образователна и квалификационна степен “Бакалавър”. В последните години се наблюдава трайна тенденция към непрекъснато нарастване на потребностите от професионалисти по здравни грижи в Европа и в световен мащаб. Този факт налага предлагане на качествени и компетентни здравни специалисти за нуждите на здравеопазването със стабилна професионална подготовка, от които се изисква непрекъснато поддържане и обогатяване на опита и квалификацията.
В Първата национална научна студентска сесия «Съвременни аспекти в развитието на здравните грижи» ще вземат участие над 120 студенти от цялата страна, обучаващи се в различни специалности на професионално направление «Здравни грижи» – медицински сестри, акушерки, рентгенови и медицински лаборанти, ерготерапевти, помощник-фармацевти и социални работници.
Специален гост и лектор на събитието е Киара Арнаболди, мед. сестра в Европейския Онкологичен Институт в Милано, Италия, която ще изнесе пленарен доклад на тема: „Хирургична онкология: мултидисциплинарен подход в роботизираната хирургия, ново предизвикателство за операционната сестра”.

Rektori
На 29 март, петък, от 16.00 часа в зала „Амброаз Паре” на Телекомуникационния център проф. Горчев и проф. Томов ще открият първия национален форум по здравни грижи. След официалната част проф. д-р Славчо Томов, Ректор на МУ-Плевен, и специалният гост на събитието, мед. сестра Киара Арнаболди, ще изнесат своите пленарни доклади пред аудиторията.
На 30 март програмата на студентския форум е изцяло посветена на заседания по научни секции, а социалната част с посещение на историческите забележителности на Плевен е предвидена за 31 март.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: