Учители от Северна България коментираха бюджета за образование

22.02.2013 13:32

 

синдикатДнес Плевен бе домакин на семинар на тема „Съставяне и приемане на бюджета за средното образование за 2013 година”. Организатор на събитието, което се проведе в препълнената зала „Емил Димитров” на читалище „Съгласие”, бе Общинският координационен съвет на Синдиката на българските учители. Форумът уважиха Красимир Попов, зам.-председател на СУБ, Роза Костова, юрист на СУБ и отговорник за Плевенска област и Гиго Йорданов, главен експерт „Социално-икономическа защита” в СУБ. Лектори бяха Мариана Мотева, експерт от Министерството на финансите и Дима Коцева, началник отдел в дирекция „Финанси” на Министерството на образованието и шефът на РИО на МОН в Плевен Албена Тотева.

учители
„Единният разходен стандарт за ученик за тази година е увеличен средно с 6.5% за страната, а идеята на Синдиката на българските учители беше цялото увеличение на единния разходен стандарт да бъде използван за увеличение на работните заплати в системата на образованието. Затова ние инициирахме промяна в колективния трудов договор, който сключихме през миналата година на 28 юни”, коментира Роза Костова.
В анекс от февруари, към подписания колективен трудов договор, е записана минимална работна заплата за директори в размер на 660 лева, за помощник директори – 610 лева, за главни учители – 570 лева, за старши учители – 535 лева, а за младши учители – 500 лева.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: