Нов парадокс в Общинския съвет в Плевен – приемат бюджет 2013, без отчет за 2012 година..

12.02.2013 16:32

На 18 февруари, понеделник, на станало вече традиция за местния парламент – извънредно заседание, общинските съветници ще дискутират върху дневен ред от 7 точки, от които, естествено, най-важната за плевенчани е тази за обсъждането на бюджета на Община Плевен за 2013 година. Преди основния финансов документ, те ще трябва да приемат Програмата за насочване на средства, постъпили в инвестиционния приватизационен фонд, както и Програмата за управление и разпореждане с имоти – общинска собственост.

работа
Припомняме на читателите на Плевен за Плевен, че за предходната година общинската администрация отчете по-малко от 3% изпълнение на приходите от приватизация. Това, верятно, е и причината, предвидените приходи през 2013 година да бъдат с 4 пъти по-малко от предходната година. В свое изказване, обаче, по време на заседание на Комисията по образование, спорт и младежки дейности, главният финансист на Общината Евгени Генов твърди, че вече в общинската хазна има приходи от приватизация в рамките на близо 450 хиляди лева, тоест, че Програмата вече е изпълнена почти наполовина…
Друг е въпросът, за какво ще бъдат разходени тези средства, с оглед на дългия списък с обекти в Плевен и малките населени места, които имат нужда от спешни ремонти. Между другото, пак според Генов, близо 600 хиляди лева, постъпили отдавна в сметките на Общината от продажбата на една от плевенските поликлиники, стоят неусвоени, поради липсата на заявени ремонтни дейности по това перо. Това – според Генов.

IMGP7142
Припомняме също на читателите на Плевен за Плевен, че местният парламент, поради неясни причини и „пропуски” в работата на общинската администрация, предстои да обсъжда на 18 февруари бюджета на Община Плевен за 2013 година, без избощо да е наясно, какво е изпълнението на основния финансов документ за предходната година. Това, коментира на брифинг в община Плевен градоначалникът Стойков, не било толкова фатално и законово изискиумо…Меко казано – странно!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: