На 20 април чистим България за един ден

12.02.2013 14:22

област

Стартът на организационните дейности по кампанията „Да изчистим България за един ден” през 2013 година, на регионално ниво, бе даден днес в Плевен с провеждането на работна среща в зала „Плевен“ с участието на екип на бТВ на зала “Плевен”, представители на Областна администрация, на институции и граждански организации. Денят на голямото чистене тази година ще бъде на 20 април.
По време на работната среща участниците имаха възможност да поставят въпроси, възникнали след миналогодишната кампания, както и да споделят идеи за провеждането на инициативата тази година.

чистота1
Припомняме, че през 2012 година за първи път в страната ни се проведе кампанията „Да изчистим България за един ден”, част от световното движение „Let’s do it world”. В края на миналата година, в рамките на регионалните конференции на инициативата за Европа, Азия, Африка и Америка, бяха оповестени резултатите за реализираните акции за почистване в 96 държави. Според тях, българските доброволци заемат първите места по численост и количество събрани отпадъци.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: