Уникална технология лекува в Плевен онкологични заболявания

31.01.2013 19:07

Нов метод за премахване на масивни тумори представиха днес на пресконференция в Плевен онкохирургът д-р Добромир Димитров, специалистът по образна диагностика д-р Тихомир Андреев и инж. Даниел Петров.

иновация

Уникалната за Югоизточна Европа Хайфу-технология вече е помогнала на 20 пациенти с различни онкологични заболявания и на различна възраст. Лекарите са се обучавали в Китай, а тук им помага д-р Жоу Кун, който е член на екипа на създателя на технологията- проф. Ванг. С уникалния апарат, който топи тумори, до този момент е помогнато на 7 пациента с рак на панкреаса, на 6 жени с миома на матката, на пациент с тумор на бъбрек, както и на няколко пациенс рак на меките тъкани. Интересно е, че сред тях е и мъж, опериран 24 пъти, тъй като проблемът му се е появил, когато е бил едва на 16 години. „Пациентът сега е на около 30 години, но след процедурата вече няма проблем”, коментира д-р Тихомир Андреев. В момента предстои да се направи съвместно тристранно проучване за положителния ефект от Хайфу-метода с участието на специалисти от Китай, Италия и България.

горчев
На пресконференцията проф. д-р Григор Горчев обясни, че в Европа пионери в работата с най-новата световна технология за лечение на тумори, са колегите му от Милано. Такъв апарат има в само в Испания и в Англия. След България, респективно Плевен, хайфу-технологията ще бъде внедрена в Германия и Литва. Положителното при новата технология е, че жени с миома на матката, след около 2 часова процедура могат да си отидат в къщи, без да им се налага болничен престой, тъй като апаратът е за неинвазивна хирургия, като работи на принципа на високо интензивна фокусирана ултразвукова енергия, която може да премахва тумори на панкреаса, на черен дроб, на бъбрек, миома на матката, саркоми и други.
За да стане ясно, какво точно се случва при самата процедура, беше направена демонстрация с кристална капсула. Само с един точен изстрел на високо интензивната фокусирана ултразвукова енергия, част от нея бе разрушена, а околната среда остана здрава. Това ясно онагледи, как действа апаратът, който топи туморните образувания.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: