Броят на новородените през 2012 е с около 50 по-малко от предходната година

21.01.2013 19:43

Бабинден Плевен

1 336 раждания отчете Клиниката по акушерство и гинекология при УМБАЛ – Плевен по повод Деня на родилната помощ – 21 януари. С този резултат болницата запазва първото място по раждания в Централна и Северозападна България, обяви началникът на Клиниката, доц. д-р Стоян Танчев.
Броят на новородените е с около 50 по-малко от миналата година, като последица от трайната тенденция към намаляване прираста на населението в страната. Най-големият успех за миналата година е недопускането на майчина смърт, въпреки че през годината има много тежки случаи преведени в Университетската болница от други лечебни заведения в региона. Другата добра новина е, че няма загинало дете по време на раждане. Екипът на Клиниката е изключително горд и с успешното отглеждане най-малкия си пациент през годината – родено 660 грама бебе, което е изписано живо и здраво.
Запазва се и тенденцията в Университетската клиника да се концентрират най-тежките случаи от района на Централна, Северна и Северозападна България.
Денят на родилната помощ бе отбелязан с лекция за кърменето и подаръци за бъдещите майки, очакващи своя голям ден в Клиниката по акушерство и гинекология при УМБАЛ – Плевен. За празника, екипът на Клиниката получи поздравления от Алианса на българските акушерки и Асоциацията на професионалистите по здравни грижи, които подариха и оригинална торта с изображения на бебета.
Здраве, благополучие и щастливи бебета пожела на специалистите и бъдещите майки изпълнителният директор на УМБАЛ – Плевен, д-р Наташа Манева. Поздравителният адрес бе поднесен от заместник-изпълнителния директор доц. д-р Цветан Луканов.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: