Специализанти от Медицинския университет ще обучава МБАЛ „Св. Панталеймон – Плевен”

17.01.2013 17:33

д-р Елвира Георгиева

Отлична акредитационна оценка за медицинска дейност е получила от Министерство на здравеопазването плевенската многопрофилна болница „Свети Панталеймон”. Със заповед на ресорния министър тя е получила и акредитация за обучение на специализанти, като вече има сключен договор с Медицинкия университет в Плевен. Това съобщи на пресконференция изпълнителният директор на елитното лечебно заведение д-р Елиза Георгиева. Тя уточни, че МБАЛ „Св. Панталеймон – Плевен”
ще обучава 7 лекари през тази година, а акредитираните специалности са ортопедия, травматология, анестезиологоия и интензивно лечение, образна диагностика, ревматология и физиотерапия.
„Нашата цел е да предадем това , което можем и знаем, на младите специализанти”, коментира на д-р Елиза Георгиева. Признание за клиниката е достигането й през 2012 година до финала на класацията на Форбс в категорията „качество на услугите”. МБАЛ „Св. Панталеймон – Плевен” ООД е единствената фирма, извън София, класирана в авторитетната анкета. До две седмици тя ще открие и новата си сграда, която, освен специализирани услуги, ще предоставя и възможност за учебни занятия със специализанти, конференции и обучителни семинари.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: