Национален съюз „Единство” ще подпише споразумение с ДСБ

15.01.2013 13:44

На 14 януари в конферентната зала на хотeл „Балкан” се проведе среща на представители на Национален съюз „Единство” с членове и симпатизанти на движението. Участваха председателят на сдружението Христо Панчугов, зам-председателят Маргарита Бойчева, секретарят Димитър Иванов и членовете на сдружението – депутатите д-р Ваньо Шарков и д-р Цветан Костов. Бяха приети 37 нови членове от Плевен. Координатор за Плевен е 26-годишният политолог Александър Георгиев. Вече 800 са членовете на сдружението. Предстоят срещи и в другите общини от Плевенска област. Повечето от присъединяващите се към сьюза са хора, напуснали СДС.
НС „Единство” бе създаден на 7 декември 2012 година в Пловдив. До там се стигна след като НС на СДС взе решение за излизане на СДС от Синята коалиция, след подменения вот при изборите за председател на СДС и след като подкупни и зависими хора узурпираха СДС. Пред нас имаше 2 възможности – оттегляне от политическия живот или създаване на нов проект, който да работи за постигане на обединение в дясното политическо пространство.”, коментира на пресконференция на 15 януари народният представител от Синята коалиция д-р Цветан Костов. Според зам-председателя на сдружението Маргарита Бойчева, неговата цел не е създаването на поредната дясна партия. Политиците от Синята коалиция и ДСБ са ядрото, около което трябва да се създаде единна дясна формация след изборите. Те трябва да изградят единна политическа платформа с общи политики и визии, с обща позиция спрямо ГЕРБ.”, коментира Маргарита Бойчева.
„Със създаването на „Единство” даваме ясен знак и шанс на младите хора. До сега те участваха само в кампаниите по изборите. Днес те имат възможността да правят политики ежедневно”, категорично заяви на пресконференцията народният представител от Синята коалиция д-р Ваньо Шарков.
Новината е, че скоро НС „Единство” ще подпише политическо споразумение с ДСБ . „Най-важното в него е поемането на ангажимент, че след изборите ще вървим заедно към създаването на единна дясна формация. По този начин и ще отговорим на очакванията на десните избиратели”, коментира Шарков. Пак според него, явяването на избори поотделно, означава, да не се даде възможност на дясномислещите хора за истинско представителство в Народното събрание.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: