Баскетболистите на Спартак Плевен с трета победа за сезона

16.12.2012 10:12

Баскетболистите на Спартак постигнаха втора домакинска победа за сезона като надиграха в деветия кръг на първенството силно играещия тази година отбор на Балкан (Ботевград. Двата тима не успяха да излъчат победител в редовните 40 минути и така плевенчани стигнаха до успеха с 93 на 85 точки след продължение.
Ботевградчани поведоха в началото с по-активна игра и поддържаха преднината си и през почти цялата втора четвърт, но плевенчани успяха да заличат пасива си след силен финален щурм и на полувремето изоставаха само с точка – 37:38.

През последната четвърт двата тима си размениха лидерската позиция общо четири пъти, а Цветослав Острев даде аванс от 78:76 на Спартак 30 секунди преди сирената. Йордан Бозов за пореден път демонстрира здрави нерви и изравни на 78:78, а след таймаут от страна на Цветан Антов отново Острев можеше да се превърне в герой за домакините но пропусна да отбележи шест секунди преди края и така редовните 40 минути завършиха без победител. В продължението, с 9 точки, отбелязани от най-силно игралия в този мач баскетболист на Спартак – Цветослав, нашите момчета стигнаха до победата с краен резултат 93:85.

Така Спартак записа третата си победа в Булсатком НБЛ от старта на сезона и вече има 3 успеха и 6 поражения и е на девета позиция в класирането.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: