Мина времето на големите площади

08.12.2012 11:30

Общественият съвет за сътрудничество между местната власт и неправителствените организации проведе своето регулярно заседание на 7 декември. Главния експерт в дирекция „Европроекти” на община Плевен Мирослав Илиев запозна присъстващите с проекта за изготвяне на Интегриран план за градски развитие на Плевен, като представи трите типа зони за активно въздействие при следващия програмен период 2014-2020 година. Част от участниците в дискусията изказаха своя скептицизъм, относно твърде голямата площ, отредена за индустрия, с оглед на сегашното състояние на бизнеса в града.
С особен интерес членовете на съвета се запознаха с проекта на архитект Красимир Попов и неговия екип, спечелили наскоро конкурса за идеен проект за реконструкция на Централната градска част. „Мина времето на големите площади, каквито са тези в Плевен и Добрич”, лаконичен бе в началото на изказването си арх. Попов. Акцентите в неговия проект са зелените площи и обемната растителност, повече пейки и превръщането на Плевен в първия град с бяла светлина.
Общественият съвет за сътрудничество между местната власт и неправителствените организации наблюдава и презентация на проекта на Общ устройствен план на града ни, направена от новия зам-кмет по строителството Трифон Иванов.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: