Ще бъдат разкрити 146 работни места по програма

07.12.2012 19:08

Под ръководството на зам-областния управител Тошко Гетов днес се проведе заседание на Комисията по заетост към Областния съвет за развитие, с участието на Минчо Диков – директор на РСЗ – Ловеч, за разглеждане, оценка и одобряване на представените проекти за област Плевен, във връзка с реализацията на НП „От социални помощи към осигуряване на заетост 2013”, информираха от пресцентъра на областната администрация.
Членовете на Комисията обсъдиха внесените за финансиране 18 проекта. 7 от тях са на Областен управител, 10 на общини и един на училище. Те предвиждаха разкриването на 149 работни места, от които 113 за лица на социално подпомагане. Те са ориентирани в комунално-битови дейности, поддръжка, охрана и в социални дейности.
За финансиране на проекти за Област Плевен за 2013 г. са разпределени 346 537 лева, а за подадените от работодатели проекти са необходими 353 217 лева. Най-голям е недостигът на средства в Община Червен бряг в размер на 14 816 лева, следват общини Плевен в размер на 4 450 лева и Гулянци в размер на 3036 лева. В община Кнежа има депозиран само един проект за две работни места, при определени седем работни места за общината и остават свободните средства в размер на 15 477 лева. С тях беше решено да бъде компенсиран недостига на средства в рамките на Бюрото по труда в Червен бряг.
6 680 лв. не достигнаха за да бъдат одобрени всички проекти и комисията реши да приеме подадените от работодатели проекти, с редукция на по едно работно място на община Гулянци, община Плевен и ПГ по мениджмънт и хранителни технологии. Предложи на Дирекция “Регионална служба по заетост” – Ловеч при наличие на неусвоени средства, тези проекти да бъдат дофинансирани.
Минчо Диков увери присъстващите, че ще съдейства при наличие на свободни средства, в рамките на Дирекция “Регионална служба по заетост”- Ловеч, те да бъдат прехвърлени към област Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: