Инсценират кражба на паркинг в Плевен

30.11.2012 15:42

След прецизна оперативна работа плевенските полицаи разкриха кражба на 3 хиляди евро, около 150 лева, два броя мобилни апарата «Нокиа» от автомобил, информират от МВР-Плевен. Разследването започнало след сигнал на 29-годишна от Русе, за това, че от паркинг в Плевен, на 26 ноември около 13:40 часа чрез отключване на лек автомобил «БМВ», с германска регистрационна табела, е извършена кражба на нейни туристически сакове, в които се намирали документи, портмоне съдържащо сумата от 3 хиляди евро, около 150 лева, два мобилни телефона.
Оперативна работа установила, че кражбата е извършена от 49-годишен таксиметров шофьор, съпровождал автомобила на потърпевшата до паркинга. Изяснило се, че регистрираната кражба е била инсценирана от пътуващия с потървевшата от Германия до България 37-годишен варненец. Той още на територията на град София, след като влязъл в контакт с таксиметровия шофьор, му заплатил сумата от 250 евро с уговорка, по време на престоя им на автопаркинга, пред плевенския магазин, да изнесе вещите.
На 29 ноември при условията на чл. 222 ал.1 от НПК извършителят е привлечен и разпитан в качеството му на обвиняем пред съдия от Плевенски районен съд. Направил е пълни самопризнания. Вещите, обект на престъпен интерес, без липси и щети, са върнати на потърпевшата.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: