Стартира проектът за новото депо за отпадъци

29.11.2012 17:59

Днес, в сграда „Гена Димитрова”, преди поредната сесия на местния парламент, министърът на околната среда и водите Нона Караджова и кметът на Община Плевен проф. Димитър Стойков подписаха договора за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ за изграждане на Регионална система за управление на отпадъците на регион Плевен. Проектът се финансира от Оперативна програма „Околна среда 2007-2013 г.“ и е на стойност 27,7 млн. лева. Регионалната система за управление на отпадъците в регион Плевен е между тези общо 23 такива съоръжения, които трябва да бъдат изградени с европейски средства.
Министър Караджова определи проекта ни като пример за сдружаване на общини в името на общия интерес и посъветва кметската администрация веднага да започне изготвянето на нов проект за финализиране на рекултивацията на старото сметище край Буковлък.
„Договорът е от голямо значение за Плевен и региона. Надявам се, следващият проект, който ще подпишем, да е този за интегрирания воден цикъл”, заяви кметът на общината след подписването на договора с еко-министерството.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: