Ученици от Кнежа с приз „Кристален еделвайс“

24.05.2018 9:14

На 19.05.2018 год. на хижа Среброструй се проведе Областният преглед на туристическите умения и сръчности за учащи се. Учениците от Туристически клуб „Ястреб“ при ОУ „Отец Паисий“, работещ по проект Твоят час, с ръководител Детелина Бодилкова, взеха участие в прегледа и се представиха отлично. В своята възрастова групи 5-7 клас те спечелиха първо място в дисциплините Теглене на въже и Построяване на палатка за време, а в Спортно-туристическата щафета – второ място. В комплексното класиране заеха първо място, втори останаха участниците от ОУ „Петър Берон“ – гр. Плевен , а трети ПГ по хранително-вкусови технологии „Луи Пастьор“ – гр. Плевен.


Във възрастова група 8-12 клас град Кнежа беше представен от Туристически клуб „С компас и раница“ при ПГ по земеселие „Стефан Цанов“, работещ по проект Твоят час, с ръководител инж. Марин Бодилков. Представянето също беше отлично, като те спечелиха първо място в дисциплините Построяване на палатка за време, Теглене на въже, а в дисциплината Спортно туристическа щафета заеха второ място. В комплексното класиране заеха първо място и станаха носители на приз „Кристален еделвайс“, След тях се наредиха отборите на ПГ по транспорт „Проф. Цветан Лазаров“ – гр. Плевен и ПГ по подемна, строителна и транспортна техника „Г. С. Раковски“ – гр. Плевен.
С постигането на тези успехи двата клуба се класираха за Националния преглед на туристическите умения и сръчности за учащи се за приз „Кристален еделвайс“ на 22-24.06.2018 на яз. Копринка.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: